نگاهی به مجموعه داستان «کافه پری دریایی» / میلاد میرمحمدصادقی

متأسفانه در ادبیات امروز ایران این­گونه رایج است که منتقدان بزرگ، کمتر به نقد کارگاهی آثار تن در می­دهند و چنین نگاهی را به داستان نه در شأن خود می­دانند و نه درخور نویسنده. بخصوص اگر نویسنده اسم و رسمی هم داشته باشد. پیش­فرض بر آن است که هر اثر منتشر شده­ی داستانی در درجه­ی نخست «سالم» است. در نتیجه نقد –به نظر من- بیشتر بر محتوا استوار می­شود تا بر چگونگی پرداخت عناصر و رعایت اصول کلی داستان­نویسی (این که تا چه میزان در امر نقد محتوایی موفق بوده­ایم خود بحث دیگری ست). نقد کارگاهی محدود شده به همان کارگاه­ها و محافل دوستانه­ی ادبی. از طرف دیگر بیشتر نویسندگان نیز حاضر به شرکت در این نشست­ها و ارایه­ی آثارشان نیستند و سعی بر آن دارند تا خود، داستانشان را ویرایش کنند؛ برخی موفق می­شوند و برخی نه.

ادامه مطلب ...

گفت‌وگویم با منصور علیمرادی

نام منصور علیمرادی برای کتاب‌دوستان و روزنامه‌خوان‌های کرمانی غریبه نیست. سال‌هاست شعر می‌گوید، روزنامه‌نگاری می‌کند، می‌پژوهد، داستان می‌نویسد و برنده‌ی چندین جایزه‌ی ادبی شده است. «زیبای هلیل» نخستین مجموعه داستان اوست که سه ماهی است توسط نشر آموت روانه‌ی بازار کتاب شده است. کتابی 130 صفحه‌ای و دارای هشت داستان کوتاه. نکته‌ای که در باره‌ی زیبای هلیل برایم جالب است، توجهی است که منتقدان جنوبی و کرمانی، از ابوتراب خسروی تا منتقدان بومی، به آن کرده‌اند. شاید بتوان زیبای هلیل را چنین توصیف کرد: کتابی که به معنای واقعی بوی کویر می‌دهد. دانستنی‌ست علیمرادی پیش از این، مجموعه شعری نیز با عنوان «شروگ ماه» منتشر کرده است.

میلاد میرمحمدصادقی


ادامه مطلب ...

نگاهی به زندگی و آثار صادق چوبک/ میلاد صادقی

زندگی و آثار:

صادق چوبک، فرزند آقا محمد اسماعیل (بازرگان) و رقیه سلطان در 12 تیرماه سال 1295 ه.ش در بوشهر متولد شد. تا مقطع سوم ابتدایی در مدرسه ی «سعادت» بوشهر درس خواند. در سال 1303 به بیماری مالاریا مبتلا شد و برای معالجه به شیراز نقل مکان کرد. در شیراز در مدرسه‌های «شفاییه»، «باقریه»، «سلطانیه» و «حیات» تحصیل کرد...

ادامه مطلب ...